Welat Nehri

Lyön vetoa Halla-Ahon kanssa

  • Monikulttuurisia demariehdokkaita luistelukentällä 21.2.2015
    Monikulttuurisia demariehdokkaita luistelukentällä 21.2.2015

Suomessa meneillään oleva poliittinen murrosvaihe näyttää huolestuttavan Jussi Halla-Ahoa suuresti (Hämeen Kaiku, 24.2.2015). Kaikilla merkittävillä puolueillahan on ollut ja tulee olemaan jatkossakin valovoimaisia maahanmuuttajataustaisia ehdokkaita, joilla on aito mahdollisuus päästä läpi. Perussuomalaiset ovat omalla toiminnallaan jääneet paitsi tästä kehityksestä. Heidän on mahdoton saada kunnon maahanmuuttajataustaisia ehdokkaita puolueelle, jonka maahanmuuttopolitiikka on lähtökohdiltaan rasistinen.

Halla-Ahon kannanotto osoittautuu turhanpäiväiseksi, kun katsoo aikaisempien vaalien tuloksia. Monen kaupungin ja kunnan valtuustossa ja muissa luottamustehtävissä istuu jo maahanmuuttajataustaisia kansalaisia. 2000-luvun eduskuntavaaleissa useampi maahanmuuttajataustainen ehdokas on ollut lähellä läpipääsyä eduskuntavaaleissa ainakin Demareiden, Vihreiden ja Kokoomuksen listoilla. He painivat samassa sarjassa kymmenien muiden uusien ja vanhojen kärkiehdokkaiden kanssa. Kansanedustajien pieni vaihtuvuus osoittaa, että uusien kasvojen on muutenkin haastavaa tulla valituksi. Paisuvilla vaalibudjeteilla ja vaalitavalla on myös merkittävä vaikutus siihen, ketkä tulevat lopulta valituksi. Tätä ei voi pistää koristuksen piikkiin.

Toimivassa demokratiassa on luonnollista että niin ehdokkaat kuin valituksi tulevat edustajat peilaavat yhteiskunnan kaikkia lokeroita. Maahanmuuttajaehdokkaat eivät ole suinkaan koristeena, eikä ketään tiettävästi ole pakotettu ehdokkaaksi. Kukin ehdokas on siis lähtenyt mukaan politiikkaan omilta lähtökohdiltaan ja haluaa vaikuttaa asioihin omien prioriteettiensa mukaan. Oletan, että Halla-Ahokin on tehnyt omat valinnat itse liittyessään Perussuomalaisiin, vaikka usein tuntuukin hänen olevan puolueensa rasismikoriste. Perussuomalaisten maahanmuuttajaehdokkaat tuntuvat olevan Halla-Ahon siivelle enemmän sylkykuppeja kuin koristuksia. Siksi ihmettelen syitä, jotka saavat maahanmuuttajataustaisia henkilöitä lähtemään Perussuomalaisten ehdokkaiksi.

Halla-Aho on saanut hyvät mahdollisuudet kotoutua Brysseliin ja tutustua maahanmuuttajan elämän saloihin. Kotouduttuaan hän voisi arvostaa maahanmuuttajaehdokkaita ja ymmärtäisi miten suuren työn takana on päästä sisään uuteen kotimaahan ja nousta aktiiviseksi toimijaksi uudessa ympäristössä.

Ensimmäiset maahanmuuttajataustaiset ehdokkaat tulevat valituksi eduskuntaan 19. huhtikuuta 2015. Lyön siis vetoa Halla-Ahon kanssa siitä, että vuoden 2015 eduskuntavaaleissa Suomi tekee historiaa.

 

Welat Nehri

Kansanedustajaehdokas

SDP, Helsinki

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Olavi Mansikka

No suomessa on ajattelun ja sananvapaus myös halla-aholla. Ite en kannata yhtään maahanmuuttajataustaista tyyppiä eduskuntaan. Enkä edes rasisti tunne olevani. Vielä vähemmän kannatan yhtään demaria eduskuntaan. Ja toki minulla on oikeus puhua asiaa vastaan.

Käyttäjän welat kuva
Welat Nehri

Jokaisella on oikeus äänestää haluamansa henkilö edustajakseen. Myös maahamuuttajataustaisia ehdokkaita tulee äänestää heidän ansioiden ja poliittisen ohjelman mukaan mukaan.

Olavi Mansikka

maahanmuuttajilla ei ole omasta mielestä edes oikeutta äänestää. Puhun siis ensimmäisestä polvesta. maahanmuutajien lapsilla jotka ovat syntyneet suomessa on taas. Katos kun ette mitenkään ole osallistuneet maan rakentamiseen. paremman elintason perässä vaan tulleet. ilmaisen koulutuksen jonka kantasuomalaiset ovat typeryyksissään antaneet. Oikeuksia vaaditaan. joku ihmeen koraanin pitäisi määrätä miten täällä eletään. Vielä vaaditte islamin lippua aikoinaan eduskuntalon pylväisiin... Ei hemmetissä. Islam pitäisi suomesta lailla kieltää. ja joka hemmetin muslimi joka ei sopeudu yhetiskuntaan heittään ulos suomesta.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #10

Olavi Mansikka, oletko sinä suomalainen? Epäilen tätä, koska suomen kielesi on niin heikkoa, että siitä on vaikea saada selvää. "maahanmuuttajilla ei ole omasta mielestä edes oikeutta äänestää." Kenen omasta mielestä? Tarkoitatko "omasta mielestään" vai "omasta mielestäni"? Itse ymmärsin ensin ensimmäisellä tavalla, mutta tarkoitit ilmeisesti sittenkin jälkimmäistä.

Sinun kannattaisi varmaan mennä jollekin suomen kielen kurssille.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #11

Olli ei sitten ole kirjoitusvirheestä kuulut? Kyllä mä olen suomalainen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #10

Eikös ehdokkuus ole sopeutumista jos jokin. Kuten äänestäminenkin.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #12

Miksi pitäisi olla äänioikeus? Mitenkään ei ole osallistuttu maan rakentamiseen. Haluataan vain lisää valtaa. No todellisuudessa esim nehrikin on vain ja ainoastaan demareitten täyte-ehdokas tuomassa ääniä heille. ei sitä kummempi.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo Vastaus kommenttiin #14

Mitähän sinäkin olet rakennellut.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo Vastaus kommenttiin #14

Mitähän sinäkin olet rakennellut.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Nyt voinkin kysyä, miten ehdokas Nehri aikoo hoitaa Suomen velat, kestävyysvajeen, työttömyyden, rakenneuudistukset (mm. sote) ja pitää kasassa natisevan euroalueen, jos pääsee siivoamaan six-to-four packin jälkiä?

Tämän kaiken hoitamiseen tähtää näet ilmeisesti myös sdp:n tuleva ohjelma. Entinen demari, pres. Martti Ahtisaari vahvistaisi Suomen turvallisuutta NATO-jäsenyydellä. Miten Nehri sen hoitaisi?

Tero Virtanen

Arvataan, että maahanmuuttoa lisäämällä. Erityisesti pohjois-afrikasta. Tuo taikakeino hoitelee kaikki velat ja on piristysruiske talouteen. :)

Olavi Mansikka

positiivisesti ajatellen ainakin oikeuslaitos sekä poliisi työllistyy... Pitäisi vain niitä tulojakin löytää tasapainoon...

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Niin epäolennainen asia kuin maahanmuuttajataustaisuus jonkun ehdokkaan eduskuntaan pääsemisessä onkin, tulee Welat Nehri tällä kirjoituksellaan paljolti alleviivanneeksi kritisoimansa euromepin kommentteja.

Maahanmuuttajataustaisia ja jopa maahanmuuttajia eduskunnassamme on jo aiemminkin ollut kuten tässäkin ketjussa todettua. Nehrin vedonlyönnistä (jonka hän siis jo on lähtöjään hävinnyt) paljastuukin olennaisesti se tyypillinen ajattelutapa varsinaisista maahanmuuttajista tai sen taustaisista ihmisistä.

"Eihän nyt noita voi laskea; ei ne ole varsinaisia tai riittävän maahanmuuttajaislaisia.. Varsinainen maahanmuuttaja on minun kaltaiseni tai ylipäätänsä sellainen, jonka Hesari sunnuntailiitteessään, Voima-lehti tms. nostaa framille, maahanmuuttajuus tai -taustaisuus tärkeimpänä määreenään."

Toimituksen poiminnat