Welat Nehri

Mitä muuta vielä?

Ulkomaalaiset, muukalaiset, vieraskieliset, pakolaiset, turvapaikanhakijat, imigrantit, siirtolaiset, x-kieliset, maahanmuuttajat, maahamuuttajataustaiset, mamut, x-sukupolven maahanmuuttajat, x-taustaiset suomalaiset, Suomen x-ryhmän edustajat, paperittomat, laittomasti maassa oleskelevat, kaksoiskansalaiset, uussuomalaiset, ...

Toisaalla syntyperäiset suomalaiset, kantasuomalaiset, kansalaiset, x-sukupolven suomalaiset, ulkosuomalaiset, suomalaiset, ...

Näiden väliin ja yhteyteen mahtuu tasa-arvo, yhdenvertaisuus, monokulttuurisuus, kulttuurinen rikkaus, kotoutuminen, kansainvälisyys, monikulttuurisuus ... mutta myös kotouttaminen, syrjintä, eriarvoisuus, eristäytyminen, pelottelu, radikalisoituminen, ääriajattelu, vastakkaisasettelu, maassa maan tavalla, Suomi suomalaisille, rajat kiinni ja rasismi.

Tähän soppaan on nyt saatu kulttuurinen moninaisuus lisämausteeksi.

Mitä muuta vielä? Ketä sekamelskajargonia palvelee?

P.S. Listalla on ns. suvaitsevia termejä. Rasistiset termit ja nimitykset siis puuttuu tästä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Juuso Hämäläinen

Se palvelee kouhoja ei tavallista Suomen asukasta. Eiköhän tuota jaarittelua ja termien kanssa pelleilyä ole ollut tarpeeksi. Eletään rauhassa ja ihmisiksi. Muuta ei tarvita. Ei ohjeistusta, mielipidevahteja ja änkyröitä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Näiden väliin ja yhteyteen mahtuu tasa-arvo, yhdenvertaisuus"

Mitään yhdenvertaisuutta ei ole olemassa kansalaisuuden omaavien ja sitä vaille olevien suhteen. Minä en saa äänestää USAn enkä edes Ruotsin vaaleissa ja asia on itsestäänselvyys.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Miten Nehri lähtömaassasi muunmaalaiset otetaan vastaan ja luokitellaan? On valtioita, joissa jo heimo/kastirajatkin ovat tarkat.

Ilkka Huotari

Kai se palvelee maahanmuuttopolitiikan ymmärtämistä/määrittelyä/kehittämistä, tai toisaalta sen hämärtämistä/määrittelemättömyyttä/eliminoimista.

Arvoitukseksi jätän, kuka haluaa tehdä mitäkin.

Toimituksen poiminnat